Reseptit

Viikin juureva ruiskuoreen

Leipuri Seppo Lindénin Viikin Juureva UniCafe Biokeskuksesta hyödyntää ylijäänyttä kaurasuurimopuuroa yhdessä kesän kasvattamien yrttien, elokuun auringossa kylpevän viljan sekä ankaran talven varalle kasvatettujen juureksien kanssa.

Aunen hukkayrttileipä

Aunen Hukkayrttileipä on Anu Horttanaisen japanilaiseen Yudaneen eli kuumajuureen leivottu leipä, joka pyrkii hyödyntämään ylijääneitä juureksia, siemeniä ja hukkayrttejä

Suppilovahvero-levain

Suppilovahvero-levain on porvoolaisravintola Zum Beispielin kokin Malin Furun kehittämä maukas hapanjuurileipä, jossa yhdistyvät syyskauden sienisadon löydöt ja laadukkaat luomuraaka-aineet kuten vähemmän tunnetuista viljoista tehtyjä jauhoja.

Paimionjoen särkevä

Korostaen maan ja meren yhteyttä Rami Oksasen Paimionjoen Särkevä -leipä nostaa esille Itämeren ja muiden vesistöjen rehevöitymisen käyttämällä särkikaloja, joiden määrä on kasvussa ilmaston lämmetessä ja ravinteiden valuessa vesistöihin.

Rakas-leipä

Aila Kiiskisen rakkaudella leivottu Rakas-leipä pyrkii korostamaan laadukkaiden jauhojen, hedelmien, vihannesten, siementen ja hunajan yhdistelmällä vanhanajan terveellistä ja laadukasta leivänleivontataitoa, joka pitää huolta myös rakkaasta luonnostamme.

Kaura-pellavaleipä

Satu Engströmin hapaanjuureen leivottu Kaura-pellavaleipä on tehty laadukkaisiin speltti-, emmer-, sekä Quarnajauhoihin ja pitää vatsasta hyvää huolta.

Puuleipä

Jani Anders Purhosen pettujauhoista leivottu sekä tammenterhoilla maustettu kuitupitoinen Puuleipä juhlistaa pettuleivän perinnettä ja ottaa kantaa viljelypellon biodiversiteettiin käyttämällä ainesosia, jotka voisivat olla olennainen osa ruokavaliotamme.

Kesäinen spelttileipä

Anne Kiurun juureen leivottu Kesäinen spelttileipä sisältää sekä spelttiä, hamppua että tattaria, joiden mausteeksi on poimittu myös ravinteikkaita villiyrttejä.

Serenity-näkkileipä

Tiede- ja taidekokoonpano Serenityn härkäpapu-merilevä-kombucha-näkkileipä yhdistää perinteistä näkkileipää nyky- ja ikiaikaisiin, maaperästä huolta pitäviin raaka-aineisiin.

Terholätty

Suvi Tiihosen herkullinen Terholätty Keuruun Ekokylästä sisältää vähemmän tunnettua ruokaa metsästä, liotettuja tammenterhoja, sekä tattarijauhoja, kesäkurpitsaa ja tomaattia.

Nokkoslettu goes ”leipänen”

Nokkoslettu Goes Leipänen on Kirsi Hakosen ravitsevan rehellinen peltileipä, joka sisältää nokkosta yhdessä runsaan hamppu-, ohra- ja spelttijauhoseoksen kanssa.

Yleiskatsaus

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta voisimme tarjota kävijöille mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Verkkoselaimeen tallentuvat evästeet tunnistavat palaavat kävijät ja heidän kielensä. Lisäksi evästeet antavat meille tärkeää tietoa mm. siitä, mitkä sivut kiinnostavat kävijöitä.

Välttämättömät evästeet

Välttämättömien evästeiden tulisi aina olla käytössä, jotta voimme tallentaa toiveesi kielestä ja evästeiden asetuksista.

Kolmansien osapuolien evästeet

Tämä sivusto käyttää Google Analyticsia kerätäkseen tietoa sivuston käytöstä, kuten kävijöiden määrästä ja suosituimmista sivuista. Pitämällä tämän evästeen käytössä autat meitä parantamaan sivustoa.